Luxe villa aan het water in Warmond
1 maart 2023

Een unieke locatie aan het water, prachtige architectuur en adembenemende rust en ruimte kenmerken deze bijzondere woning. Het is werkelijk waar een droomwoning en een project waar we als H&B Bouw met heel veel plezier en passie aan hebben meegewerkt. De bewoners wonen er inmiddels al een tijdje en blikken met ons terug op de realisatie van dit bijzondere project.

Ontwerp van exclusieve villa

Het ontwerp van de woning is tot stand gekomen in samenwerking met van Egmond, Architecten. Een veelzijdig en creatief architectenbureau dat buitengewoon goed de ideale leefomgeving naar wens kan ontwerpen. “Ooit hebben wij een woning gezien ontworpen door een Amerikaanse architect. We waren zeer gecharmeerd van de stijl, dat hebben wij aangegeven bij van Egmond, Architecten. Diederik van Egmond heeft onze wens perfect begrepen, wat heeft geresulteerd in een prachtig ontwerp.” – aldus de bewoners.

H&B Bouw als geschikte aannemer voor villabouw

Toen het ontwerp voor de woning gereed was, zijn de bewoners via een bekende van de familie bij H&B Bouw terechtgekomen. Bij van Egmond, Architecten vond de kennismaking plaats tussen Harry van H&B Bouw en de bewoners. Dat was een fijne ontmoeting wat heeft geresulteerd in deze samenwerking.

Prettige samenwerking met villabouwer

Tijdens de bouwperiode heeft H&B Bouw met een heel team aan bewezen vakmensen aan de villa gebouwd. Het aanspreekpunt voor de bewoners was Frank van H&B Bouw, daarnaast was Harry Bakker ook nauw betrokken. De bewoners vertellen, “We hebben de korte lijnen, de snelle opvolging en de soepele en goede communicatie met H&B Bouw als zeer prettig ervaren.”

Van exterieur tot interieur

Ondertussen is de villa al even opgeleverd en wonen de bewoners er al een tijdje. De villa is uniek, niet alleen door de ligging aan het water en de stijl van de woning, maar ook door de ruimte en het interieur. Van Egmond, Architecten heeft naast het ontwerp van de woning ook het interieur ontworpen, wat zich kenmerkt door de rust, eenheid, verbondenheid en bijzondere details.

Villa vol bijzondere vertrekken

De villa is voorzien van een kelder met een fantastisch home spa waar een jacuzzi, sauna, stoomdouche en een gym te vinden is. Het is een oase van rust en de perfecte ruimte om te ontspannen. In het hart van de villa is de living te vinden waar je waanzinnig uitzicht hebt op de diepe tuin en het water. Aan de living is aan de ene zijde het riante kookeiland te vinden, met aangrenzend een ruimte met openhaard en loungeplek. Eén van de favoriete plekken van de bewoners, vanuit deze plek is er zicht op de rest van de living, voortuin en achtertuin van de villa. Aan de andere kant van de living, grenzend aan het zitgedeelte kom je via grote glazen schuifdeuren tot het kantoor. Waar over de gehele breedte van de muur een op maat gemaakte kast met gigantisch aquarium is ingebouwd, een wens van de bewoner en tevens ook een van de andere favoriete plekken in de villa.

Op de eerste verdieping zijn de slaapvertrekken te vinden en ook hier is alles bijzonder stijlvol. Vanaf deze verdieping heb je prachtig zicht op het grandioze lijnenspel in het trappengat. Een veel omvattend lichtarmatuur benadrukt hier extra de hoogte.

Uniek detail

De royale achtertuin is de ideale plek om met lekker weer te ontspannen, te dineren en te genieten van alles wat voorbij vaart. In de tuin aan openwater mag een boothuis niet ontbreken. Een uniek detail van de villa. Het boothuis is voorzien van een loungeplek met bar en de glazen wand biedt uitzicht op de prachtige boot. Op een mooie zomerdag schuift de poort van het boothuis omhoog en stappen de bewoners vanuit hun achtertuin aan boord voor een heerlijke vaartocht aan De Leede.

Laatste woord van de bewoners

De bewoners hebben enorm uitgekeken naar het resultaat van de villa. Een eigen plek volledig naar smaak, wens, eisen en stijl ontworpen en gebouwd. Een prachtige villa voor de bewoners en een bijzonder mooi project voor H&B Bouw. “Het eindresultaat is prachtig geworden en daar zijn wij onwijs blij mee. Mede dankzij de goede samenwerking met H&B Bouw. Wij hebben dit project als zeer positief ervaren. Als we het kort moeten samenvatten, een man een man, een woord een woord dat is H&B Bouw. Een fijne ervaring en we raden het zeker aan om met H&B Bouw samen te werken.”

Luxe villa aan het water in Warmond