skip to Main Content
Hof Linduina opgeleverd HB Bouw

28 woningen in project Hof Liduina opgeleverd

Door Ingrid Langeveld 

Warmond – “Superblij” zijn Rob en Lotte Steenvoorden om over uiterlijk zes weken weer thuis in hun vertrouwde Warmond te zijn. Vorige week donderdagochtend ontving het echtpaar – als een van de eerste kopers – uit handen van de Teylingse wethouder Marlies Volten én onder genoeglijk oog van mededirecteur Harry Bakker van uitvoerder H&B Bouw bv uit Sassenheim en ontwikkelaar Willem Romijn van projectontwikkelaar VORM uit Rotterdam de sleutels van hun gloednieuwe woning in plan Hof van Liduina aan de Endelpoellaan in Warmond. “We wilden zo graag weer terug naar het dorp waar we allebei geboren en getogen zijn.”

Het woonhuis van het echtpaar Steenvoorden, die momenteel met hun kinderen Annabel en Madelief al 13 jaar in de oude dorpskern Voorhout woont en voorheen 4 jaar in Oegstgeest, maakt onderdeel uit van het nieuwbouwproject Hof van Liduina. Van het project, dat in totaal 28 woningen beslaat, werd de eerste paal begin juli 2020 geslagen.  “Alle woningen (16 ruime tussen- , 4 hoek- , 4 beneden- en 4 bovenwoningen red.) in dit project zijn een nul-op-de-meterwoning”, zegt Bakker trots. “Dankzij de toepassing van zonnepanelen, een bodemwarmtepomp en een Warmte Terug Winning installatie verbruiken ze evenveel energie als dat ze opwekken. Dit is echt wat je noemt het modernste van het modernste.”

Volgens Bakker is het bouwproces, mede door de aangename samenwerking met de gemeente Teylingen en ontwikkelaar VORM, die op haar beurt de verkoop van alle 28 woningen coördineerde, zeer vlotjes verlopen. “Vijf weken voor de geplande opleverdatum leveren we de huizen al op. En dat is best wel uniek!” Volten onderschrijft dat. Maar met name de bouwstijl van het plan bekoort haar. “Prachtig hoe de woningen tot in details in stijl zijn met de monumentale architectuur van het fameuze stijlvolle Huize Sint Liduina. Het metselwerk en de afwerking van de dakgoten en daklijsten zijn zeer fraai. Maar ook de opzet van deze nieuwe wijk, vormgegeven in een beschut hofje omgeven door ruimte en groen, maakt dat jong en oud zich er thuis voelen. Dit plan is echt een aanwinst”, was de wethouder zich ter bewust. “Zowel voor Warmond als voor starters en doorstromers op de woningmarkt.”

Foto: De Teylingse wethouder Marlies Volten (links) overhandigt aan de kleine Annabel, Rob, Madelief en Lotte Steenvoorden de sleutels van hun aangekochte nieuwbouwwoning terwijl Harry Bakker en Willem Romijn (uiterst rechts) glimlachend toekijken.

 

 

Lees ook onze andere nieuwsberichten

HB Bouw 30 Jaar

H&B Bouw bestaat 30 jaar!

Op 1 juni 1992 stapten twee jonge gedreven vakmensen, Harry Bakker & Jos van Hoekelen naar de Kamer van Koophandel…

Lees meer
Bezoek Bouwplaats

Basisschoolklas bezoekt bouwplaats

In het kader van het thema Bouw op de basisschool in Leiderdorp kwam er recent een klas met kinderen langs…

Lees meer

H&B Bouw zoekt werkorganisator bouw

Ben jij recent afgestudeerd of een herintreder met bouwkundige inspiraties? Kom werken bij H&B Bouw! Wij bieden je een uitdagende…

Lees meer
Back To Top